sunglasses choice

1. Ο σκελετός των γυαλιών

Οι σκελετοί των γυαλιών ηλίου είναι μόδα. Είναι χρώμα σε όλο του το μεγαλείο! Είναι μέταλλο, κόκαλο, ξύλο ή δέρμα. Είναι όγκοι και σχήματα. Σχήματα μικρά που με δυσκολία καλύπτουν το μάτι ή μεγάλα που αγκαλιάζουν σχεδόν όλο το πρόσωπο. Είναι λεπτομέρειες, ντεκόρ, στρας, ημιπολύτιμες πέτρες και άλλα πολλά!

Όμως ανεξάρτητα από όλα τα παραπάνω, τον πρώτο λόγο έχει η εφαρμογή. Η σωστή ή όχι εφαρμογή του σκελετού των γυαλιών ηλίου μπορεί να χαρακτηρίσει τα γυαλιά κατάλληλα ή ακατάλληλα αντίστοιχα. Ένας σκελετός κρίνεται κατάλληλος, όταν έχει το σωστό μέγεθος για το συγκεκριμένο πρόσωπο και τη σωστή σχέση με αυτό. Πρέπει να αποφευχθεί η επαφή του με σημεία του προσώπου όπως τα μάγουλα, οι κρόταφοι, τα φρύδια και οι βλεφαρίδες γιατί ενδέχεται να δημιουργηθεί δυσανεξία. Τα σημεία επαφής και στήριξης είναι στη μύτη με τα επιρρίνια και στη ράχη των αυτιών με τα ακροβραχιόνια στα οποία όμως, δεν πρέπει να δημιουργείται ενόχληση

2. Το σχήμα του προσώπου


Το πρόσωπό σας έχει σχήμα:

Στρογγυλό: Επιχειρήστε να δώσετε την εντύπωση μακρύτερου και λεπτότερου προσώπου με σκελετούς σε γεωμετρικά σχήματα με έντονες γωνίες και μικρό ύψος για να απαλύνετε τη στρογγυλάδα του προσώπου σας. Η πρότασή μας είναι πλατειά, ορθογώνια και μικρού ύψους γυαλιά. Για ιδανικό αποτέλεσμα φροντίστε το στήριγμα της μύτης να βρίσκεται στο επάνω μέρος του σκελετού.
Οβάλ: Έχετε μεγάλη ελευθερία στην επιλογή των γυαλιών ηλίου, αφού στο οβάλ πρόσωπό σας μπορείτε να φορέσετε οποιοδήποτε σχήμα. Προτιμήστε ένα σκελετό λίγο φαρδύτερο από το πιο φαρδύ τμήμα του προσώπου σας.

Τετράγωνο: Αμβλύνετε τις έντονες γωνίες σας και δώστε την εντύπωση μακρύτερου προσώπου επιλέγοντας οβάλ σκελετό ή γεωμετρικά σχήματα με ελαφρώς στρογγυλευμένες γωνίες. Τολμήστε εναλλακτικά, γυαλιά σχήματος «πεταλούδα». Σκελετοί με βραχίονες που βρίσκονται πάνω από το επίπεδο των ματιών μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην εντύπωση επιμήκυνσης.

Τρίγωνο (αχλάδι): Μετριάσετε το φάρδος στο σαγόνι και προσθέσετε πλάτος στο μέτωπο επιλέγοντας γυαλιά με έντονη εξωτερική πάνω γωνία. Ο σκελετός «πεταλούδα» σας ταιριάζει απόλυτα. Τα nylor (γυαλιά χωρίς σκελετό στο κάτω μέρος) είναι επίσης καλή επιλογή. Φροντίστε οι βραχίονες και τα επιρρίνια να βρίσκονται ψηλά στο επάνω μέρος του σκελετού.

Ανάποδο τρίγωνο (καρδιά): Προσθέσετε πλάτος στο σαγόνι και μετριάσετε το φάρδος στο μέτωπο επιλέγοντας γυαλιά με έντονη εξωτερική κάτω γωνία. Τα Aviator (γυαλιά τύπου αεροπορίας) είναι ιδανικά για σας. Δοκιμάστε εναλλακτικά ορθογώνιους σκελετούς και ιδιαίτερα με στρογγυλεμένες τις επάνω άκρες και τετραγωνισμένες τις κάτω. Τα grief(γυαλιά χωρίς σκελετό) είναι εξίσου κατάλληλα. Οι βραχίονες και τα επιρρίνια φροντίστε να βρίσκονται στο κέντρο του σκελετού για πιο ισορροπημένο αποτέλεσμα.

«Διαμάντι»: Δοκιμάστε να περιορίσετε το πλάτος στα ζυγωματικά τονίζοντας το μέτωπο και το σαγόνι. Επιλέξτε σκελετούς με ελαφριά καμπυλότητα που αγκαλιάζουν το πρόσωπο χωρίς να είναι φαρδύτεροι από το ζυγωματικά. Οι τετράγωνοι σκελετοί και οι στρογγυλευμένοι στο κάτω μέρος θα σας ταίριαζαν επίσης. Αποφύγετε τα πλευρικά ντεκόρ γιατί θα τονίσουν τα ζυγωματικά σας.

Μακρόστενο: Επιλέξτε στρογγυλούς σκελετούς ή γεωμετρικά σχήματα με μεγάλο ύψος για να μετριάσετε το μάκρος και την έλλειψη φάρδους. Οι βραχίονες με έντονα ντεκόρ καθώς και οι δυνατές χρωματικές αντιθέσεις θα μπορούσαν να δώσουν την αίσθηση μεγαλύτερου πλάτους. Τα nylor(γυαλιά χωρίς σκελετό στο κάτω μέρος) είναι επίσης κατάλληλα γιατί μειώνουν την αίσθηση του μήκους. Οι βραχίονες και τα επιρρίνια φροντίστε να βρίσκονται στο κέντρο του σκελετού.

sunglasses choice

3. Το δέρμα σας

Η ανθρώπινη φυλή εμφανίζει πλήθος διαφοροποιήσεων στα φυσικά χαρακτηριστικά αλλά και στο χρώμα του δέρματος του προσώπου. Υπολογίστε τον παράγοντα χρώμα προσώπου όταν επιλέγετε γυαλιά, αφού στην ουσία θα αποτελέσει το κυρίαρχο φόντο τους. Είναι λοιπόν το δέρμα σας…
 
Ξανθό…Είστε τυχεροί!
Θα διαπιστώσετε ότι ουσιαστικά οποιοδήποτε χρώμα γυαλιών ταιριάζει με το ξανθό δέρμα σας.
 
Ροζ
Σε ανθρώπους με αυτή την απόχρωση δέρματος ταιριάζουν συνήθως γυαλιά σε δροσερά καφετιά, πράσινα & κίτρινα χρώματα. Εντούτοις, πρέπει να αποφεύγουν τα ροζ, τα κόκκινα και τα πορτοκάλια.
 
Κίτρινο
Επιλέγετε γυαλιά καφετιά, ρόδινα, κόκκινα και στο χρώμα του κεχριμπαριού. Αποφύγετε τα κίτρινα, πράσινα & χρυσά.
 
Μελαχρινό
Τα μελαχρινά πρόσωπα φαίνονται καλύτερα με καφετιά γυαλιά, ρόδινα, κόκκινα και στο χρώμα του κεχριμπαριού.

4. Η μύτη σας

Καθώς η μύτη αποτελεί κεντρικό σημείο στο πρόσωπο και το βασικό σημείο στήριξης των γυαλιών, δεν μπορεί παρά να επηρεάζει την επιλογή του κατάλληλου σκελετού με στόχο το τελικό αποτέλεσμα να «δένει» με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου προσδίδοντας απόλυτη αρμονία. H δική σας μύτη είναι:
 
Μακριά
Μειώστε την έμφαση σε μια μακριά μύτη επιλέγοντας σκελετό με παχιά σκουρόχρωμη γέφυρα που στηρίζεται χαμηλά στη μύτη σας. Κατάλληλοι για αυτή την περίπτωση είναι οι σκελετοί που έχουν τη γέφυρα σε χαμηλή θέση σε σχέση με την μετώπη του σκελετού.
 
Κοντή
Σκελετοί με γέφυρα τύπου «κλειδαρότρυπα» είναι η καλύτερη επιλογή για την κοντή μύτη που χρειάζεται να φαίνεται μεγαλύτερη. Δεδομένου ότι αυτή η γέφυρα στηρίζεται στις πλευρές της μύτης και όχι πάνω στο λόφο της, επιτρέπει σε μεγαλύτερο τμήμα της μύτης να φαίνεται.  Κατάλληλοι είναι και οι σκελετοί που έχουν τη γέφυρα ψηλά σε σχέση με την μετώπη. Αποφύγετε τους σκελετούς των οποίων η γέφυρα διασχίζει τη μύτη σε χαμηλό σημείο γιατί κονταίνουν περισσότερο τη μύτη. Η επιλογή των σκούρων χρωμάτων ενισχύει την αίσθηση της επιμήκυνσης.